Toxigenic potential of Aspergillus flavus tested in different culture conditions

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Data
2011Tipo
Outro título
Potencial toxigênico de Aspergillus flavus testado em diferentes meios e condições
Assunto
Abstract
The objective of the present work was to evaluate the capacity of three isolates of Aspergillus flavus to produce aflatoxin under different culture conditions. This experiment was based on a 2³ factorial design, in which the independent variables were temperature (20-40 °C), incubation time (7-21 days), and the pH (2.0-6.0) in two different synthetic media. The optimal conditions were applied to non-aflatoxigenic isolates previously tested in coconut agar. Aflatoxin B1 was extracted directly fr ...
The objective of the present work was to evaluate the capacity of three isolates of Aspergillus flavus to produce aflatoxin under different culture conditions. This experiment was based on a 2³ factorial design, in which the independent variables were temperature (20-40 °C), incubation time (7-21 days), and the pH (2.0-6.0) in two different synthetic media. The optimal conditions were applied to non-aflatoxigenic isolates previously tested in coconut agar. Aflatoxin B1 was extracted directly from the synthetic cultures with chloroform. Thin Layer Chromatography (TLC) and Photographic Photometry were utilized to identify and quantify the compounds. Preliminary results showed that YES agar was an alternative medium for detecting the toxigenic potential of Aspergillus flavus in the following conditions: pH of 5.2, temperature of 25 °C, and incubation time of 11 days producing 206.05 ng.CFU-1 of aflatoxin B1. Of the 30 non-aflatoxigenic isolates, 12 presented a positive result in the optimal media and conditions tested. ...
Resumo
O objetivo do presente trabalho foi avaliar a capacidade produtora de aflatoxina de três isolados de Aspergillus flavus sob diferentes condições de crescimento. O experimento foi baseado num delineamento experimental 2³, tendo como variáveis independentes a temperatura (20‑40 °C), tempo de incubação (7-21 dias) e pH (2,0 e 6,0) em dois meios de cultura diferentes. As melhores condições encontradas foram empregadas com isolados não toxigênicos testados previamente em Agar Coco. A aflatoxina B1 f ...
O objetivo do presente trabalho foi avaliar a capacidade produtora de aflatoxina de três isolados de Aspergillus flavus sob diferentes condições de crescimento. O experimento foi baseado num delineamento experimental 2³, tendo como variáveis independentes a temperatura (20‑40 °C), tempo de incubação (7-21 dias) e pH (2,0 e 6,0) em dois meios de cultura diferentes. As melhores condições encontradas foram empregadas com isolados não toxigênicos testados previamente em Agar Coco. A aflatoxina B1 foi extraída com clorofórmio, diretamente dos meios sintéticos. A identificação e a quantificação do composto foram efetuadas por Cromatografia em Camada Delgada e Fotometria Fotográfica. Como resultados preliminares, o meio de cultura YES se mostrou como uma alternativa para detectar o potencial toxigênico de Aspergillus flavus, nas seguintes condições: pH 5,2, temperatura de 25 °C e tempo de incubação de 11 dias, com uma produção de 206,05 ng.UFC-1 de aflatoxina B1. Dos 30 isolados não toxigênicos, 12 apresentaram resultado positivo nas condições e meios de cultura testados. ...
Contido em
Ciência e tecnologia de alimentos. Campinas, SP. vol.31, n. 3, (jul./sep. 2011), p. 623-628
Origem
Nacional
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