Abstract
Sugar aane bagasse is a aommon byproduat of the aZaohoZ and sugar industries. In the present work we desaribe the preparation o_f eZastome:Via aggZomerates aontaining SBR fpoZy(etyrenebutadiene~ and bagasse or kaoZin as inert fiZZer. Tfie experimental resuZts and a series of Zaborato:r:y and fieZd teste show that the sugar aane bagasse aggZomerate aan be very appropriate and usefuZ for praatiaaZ appZiaations, espeaiaZZy in the manufaature of shoe soZes.
Resumo
O bagaço de aana-de-açúaar é um subproduto aomum da indústria açuaareira e do álaool. O presente estudo desareve a preparação de aglfmerados elastomériaos aontendo SBR [poZi(estireno-butadieno) e bagaço de aana ou aaulim ao mo aarga inerte. Os resultados experimentais e uma série de ensaios de laboratório e de aampo mostram que o aglomerado aom bagaço de aana-de-açúaar pode ter várias apZiaações prátiaas, espeaialmente na fabriaação de solas de sapatos.
Contido em
Southern brazilian journal of chemistry. Porto Alegre. Vol. 1, no. 1 (Dec. 1993), p. 23-28