• Adequacy of energy and nutrient intake in patients with heart failure 

      D'Almeida, Karina Sanches Machado; Perry, Ingrid Dalira Schweigert; Clausell, Nadine Oliveira; Souza, Gabriela Corrêa (2015) [Artigo de periódico]
      Background: Nutritional factors have a significant influence on the prognosis of patients with heart failure (HF). Objective: The goal of the present study was to assess the food intake of stable patients with HF. Methods: ...
    • Development and validation of a food frequency questionnaire for children aged 7 to 10 years 

      Santos, Gabriela Carvalho Jurema; Nobre, Isabele Goés; Oliveira, Tafnes Laís Pereira Santos de Almeida; Ribeiro, Isabella da Costa; Canuto, Raquel; Leandro, Carol Góis (2022) [Artigo de periódico]
      Objective Food and nutritional evaluation of children can support public policies to combat early overweight and obesity. This study developed and validated a quantitative food frequency questionnaire for assessing the ...
    • Qualidade para o cozimento e composição nutricional de genótipos de feijão com e sem armazenamento sob refrigeração 

      Oliveira, Viviani Ruffo de; Ribeiro, Nerinéia Dalfollo; Maziero, Sandra Maria; Cargnelutti Filho, Alberto; Jost, Evandro (2011) [Artigo de periódico]
      O feijão (Phaseolus vulgaris L.) apresenta alto valor nutricional, entretanto, quando armazenado em condições não apropriadas torna-se endurecido e resistente ao cozimento. O objetivo deste trabalho foi avaliar a qualidade ...