Now showing items 1-4 of 4

    • Evaluation of anthocyanins and other phenolic compounds extraction from blueberry processing waste with acidified water 

      Zardo, Ivanor; Munhoz, Marcelo Brando; Marczak, Ligia Damasceno Ferreira; Noreña, Caciano Pelayo Zapata (2017) [Journal article]
      Anthocyanins are natural pigments andthey are responsible for the blue-to-red coloration of flowers, fruits and leaves. These phenolic compounds are also known to be beneficial to human health. Due to their instability ...
    • Métodos de extração de DNA para a detecção de Salmonella em ovos de galinhas, com e sem casca, através da reação em cadeia pela polimerase 

      Flores, Maristela Lovato; Nascimento, Vladimir Pinheiro do; Kader, Ivonyr Irena Trogho Abdel; Santos, Luciana Ruschel dos; Pontes, Alexandre Pontes; Salle, Carlos Tadeu Pippi; Lopes, Rui Fernando Felix (2001) [Journal article]
      O diagnóstico microbiológico de Salmonella sp em amostras de alimentos é demorado, com cinco diferentes etapas, levando cerca de 120 horas até o resultado final. A utilização da técnica da Reação em Cadeia pela Polimerase ...
    • Natural pigments of microbial origin 

      Pailliè Jiménez, Maria Elisa; Stincone, Paolo; Brandelli, Adriano (2020) [Journal article]
      The world demands new solutions and products to be used as dyes for industrial applications. Microbial pigments represent an eco-friendly alternative as they can be produced in large amounts through biotechnological processes ...
    • Utilização de microondas na avaliação da biomassa microbiana do solo 

      Ferreira, Adao de Siqueira; Camargo, Flavio Anastacio de Oliveira; Vidor, Caio (1999) [Journal article]
      O presente trabalho teve por objetivo determinar o carbono e o nitrogênio presentes na biomassa microbiana, usando a irradiação do forno de microondas em substituição ao clorofórmio nos métodos fumigação-incubação e ...