Browsing Agricultural Sciences by Subject "Extraction"
Now showing items 1-4 of 4
-
Evaluation of anthocyanins and other phenolic compounds extraction from blueberry processing waste with acidified water
(2017) [Journal article]Anthocyanins are natural pigments andthey are responsible for the blue-to-red coloration of flowers, fruits and leaves. These phenolic compounds are also known to be beneficial to human health. Due to their instability ... -
Métodos de extração de DNA para a detecção de Salmonella em ovos de galinhas, com e sem casca, através da reação em cadeia pela polimerase
(2001) [Journal article]O diagnóstico microbiológico de Salmonella sp em amostras de alimentos é demorado, com cinco diferentes etapas, levando cerca de 120 horas até o resultado final. A utilização da técnica da Reação em Cadeia pela Polimerase ... -
Natural pigments of microbial origin
(2020) [Journal article]The world demands new solutions and products to be used as dyes for industrial applications. Microbial pigments represent an eco-friendly alternative as they can be produced in large amounts through biotechnological processes ... -
Utilização de microondas na avaliação da biomassa microbiana do solo
(1999) [Journal article]O presente trabalho teve por objetivo determinar o carbono e o nitrogênio presentes na biomassa microbiana, usando a irradiação do forno de microondas em substituição ao clorofórmio nos métodos fumigação-incubação e ...