Navegação Ciências Agrárias por Assunto "Qualidade da carne"
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Carcass characteristics and fatty acid profile of Santa Inês lamb fed banana leftovers
(2020) [Artigo de periódico]The use of new feed resources, particularly local agroindustrial byproducts, such as banana, may be an option for replacing those traditionally used for sheep feed to reduce production costs. Thus, the aim of this study ... -
Carcass characteristics and meat evaluation of Nelore cattle subjected to different antioxidant treatments
(2017) [Artigo de periódico]Forty Nelore cattle were used to evaluate the effects of supplementation with different antioxidants on carcass characteristics and meat quality of feedlot cattle. Animals were fed Brachiaria brizantha hay and subjected ... -
Composição tecidual da carcaça e perfil de ácidos graxos da carne de cordeiros terminados a pasto ou em confinamento
(2010) [Artigo de periódico]Objetivou-se avaliar a composição tecidual do lombo e do pernil e o perfil de ácidos graxos da carne de cordeiros em quatro sistemas de terminação: 1) cordeiros desmamados com média de 40 dias e mantidos em pasto de azevém ... -
Effects of genetic group, pregnancy and age on carcass traits, meat quality and fatty acid profile in female sheep
(2019) [Artigo de periódico]Background: Little information is available on carcass quality in nulliparous and primiparous ewes of different breeds and genetic groups. Objective: To evaluate the effect of genetic group, pregnancy, age and their ... -
Influência do gene halotano sobre a qualidade da carne suína
(2002) [Artigo de periódico]O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito do gene halotano sobre as características de qualidade da carne suína. Foram utilizadas 151 carcaças de suínos híbridos comerciais, sendo 93 carcaças com genótipo halotano ... -
Mapeamento de QTL nos cromossomos 1, 2, 3, 12, 14, 15 e X em suínos : características de carcaça e qualidade de carne
(2012) [Artigo de periódico]A realização do presente estudo teve como objetivo mapear Quantitative Trait Loci (QTL) de carcaça e qualidade de carne em uma população F2 de suínos desenvolvida pelo cruzamento de dois reprodutores da raça brasileira ... -
Nutritional and lipid profiles of the dorsal and ventral muscles of wild pirarucu
(2017) [Artigo de periódico]The objective of this work was to analyze the proximate and fatty acid composition of the dorsal and ventral muscles of wild pirarucu (Arapaima gigas) captured from a Brazilian Amazonian lake. Dorsal and ventral muscles ... -
Occurrence and severity of white striping in broilers until 50d of age fed with high and low-energy diets : body weight, histopathological changes and meat quality
(2017) [Artigo de periódico]White striping (WS) is a condition characterized by the occurrence of white striations parallel to the muscle fibers on breast, thigh, and tender muscle of broilers. This study was aimed to evaluate the occurrence and ...