Mostrar registro simples

dc.contributor.authorPereira, Paulo Rodrigo Ramos Xavierpt_BR
dc.contributor.authorBarcellos, Julio Otavio Jardimpt_BR
dc.contributor.authorFederizzi, Luiz Carlospt_BR
dc.contributor.authorLampert, Vinícius do Nascimentopt_BR
dc.contributor.authorCanozzi, Maria Eugênia Andrighettopt_BR
dc.contributor.authorMarques, Pedro Rochapt_BR
dc.date.accessioned2018-03-08T02:25:32Zpt_BR
dc.date.issued2011pt_BR
dc.identifier.issn1516-3598pt_BR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10183/173224pt_BR
dc.description.abstractThe objectives of this research were to analyse data on the international market of frozen boneless beef and to classify its participants into groups according to their trade relationships, identifying the main factors that influence the preference of a country to beef from a determined supplier country. International beef trade is composed of two markets: in one of them, the relationships between supplier and client depend on the lowest price, and Brazil is found in favorable conditions; and the other, the relationships are preferably based on the sanitary quality of the herd and traceability systems recognized by the purchaser, to which Brazilian participation is low.en
dc.description.abstractOs objetivos nesta pesquisa foram analisar os dados referentes ao mercado internacional de carne bovina congelada desossada e classificar seus participantes em grupos de acordo com suas relações comerciais elencando os principais fatores que influenciam a preferência de um país pela carne bovina de determinado país fornecedor. O comércio internacional de carne bovina é composto de dois mercados: num deles as relações entre fornecedor e cliente dependem do menor preço e Brasil encontra-se em condições favoráveis; e no outro as relações se dão preferencialmente em razão da qualidade sanitária do rebanho e de sistemas de rastreabilidade reconhecidos pelo comprador, cuja participação do Brasil é pequena.pt_BR
dc.format.mimetypeapplication/pdfpt_BR
dc.language.isoengpt_BR
dc.relation.ispartofRevista brasileira de zootecnia= Brazilian journal of animal science [recurso eletrônico]. Viçosa, MG. Vol. 40, n. 1 (jan. 2011), p. 200-209pt_BR
dc.rightsOpen Accessen
dc.subjectCarne de bovinopt_BR
dc.subjectBovine spongiform encephalopaty (BSE)en
dc.subjectProdução animalpt_BR
dc.subjectCluster analysisen
dc.subjectData miningen
dc.subjectComercializaçãopt_BR
dc.subjectFebre aftosapt_BR
dc.subjectFoot and mouth diseaseen
dc.subjectInternational trade beefen
dc.titleAdvantages and challenges for Brazilian export of frozen beefpt_BR
dc.title.alternativeVantagens e desafios para à exportação brasileira de carne bovina congelada pt
dc.typeArtigo de periódicopt_BR
dc.identifier.nrb000765666pt_BR
dc.type.originNacionalpt_BR


Thumbnail
   

Este item está licenciado na Creative Commons License

Mostrar registro simples