• Educação em Saúde para a transformação de práticas sociais, alimentares e nutricionais 

      Bezerra, Aída Couto Dinucci; Guerra, Lúcia Dias da Silva; Rocha, Cristianne Maria Famer; Rodriguez, Tomaz Mazuco; Darsie, Camilo (2022) [Artigo de periódico]
      A garantia de alimentação adequada e saudável envolve práticas educacionais favoráveis à inclusão e à justiça social. Por meio do acesso a alimentos dequalidade, populações podem atingir melhores índices de saúde, fator ...
    • Growth promoter in broiler and pig production 

      Cardinal, Kátia Maria; Pires, Paula Gabriela da Silva; Ribeiro, Andrea Machado Leal (2020) [Artigo de periódico]
      The pressure for reducing the use of antibiotic growth promoters (AGP) in livestock is an irreversible process, and several countries are adhering to the restrictions on AGP usage. Sweden was the first country that changed ...
    • Hypertensive patients and risk factors related to physical activity and nutrition 

      Piovesana, Paula de Moura; Colombo, Roberta Cunha Rodrigues; Gallani, Maria Cecília Bueno Jayme (2006) [Artigo de periódico]
      The aim of this study was to identify the cardiovascular risk factors related to physical activity and/or nutrition of hypertensive patients (n=99) seen at a public health care center of a large city in the southeastern ...
    • Is dietary glycemic load associated with liver fibrosis in hepatitis C? 

      Bertani, Juliana Paula Bruch; Alves, Bruna Cherubini; Azevedo, Laura Alencastro de; Álvares-da-Silva, Mário Reis; Dall'Alba, Valesca (2018) [Artigo de periódico]
      Introduction: Occidental diet and metabolic profile seems to increase hepatic fibrosis (HF) in patients with chronic hepatitis C virus (HCV) infection, but there is scarce information about the diet components and their ...
    • Noções relacionadas ao conceito de alimentação presentes nos livros de literatura infanto-juvenil : estímulo e oportunidade de conceituação 

      Ferreira, Gabriela Pacheco (2019) [Trabalho de conclusão de graduação]
      A literatura, presente durante o desenvolvimento das crianças, quando a construção de determinados conceitos e noções se faz importante para uma maior autonomia nas escolhas alimentares, pode ser utilizada como uma ferramenta ...