Listar Ciencias de la Salud por tema "Ultra-processed foods"
Mostrando ítems 1-3 de 3
-
Leitura dos rótulos nutricionais e o consumo excessivo de alimentos ultraprocessados : relato de experiência de oficina prática na Universidade Federal do Rio Grande do Sul
(2021) [Artículo de periódico]A transição nutricional ocorrida no Brasil, nos últimos anos, levou de um país caracterizado pela desnutrição para um país com aumento de sobrepeso e de obesidade, juntamente com o aumento expressivo de doenças crônicas. ... -
Profile of calories and nutrients intake in a Brazilian multicenter study of nulliparous women
(2022) [Artículo de periódico]Objective: To assess the calorie intake and nutritional content of the maternal diet in regions with different culinary traditions and typical foods, and to understand the nutritional profile so as to provide information ... -
The AHA recommendations for a healthy diet and ultra-processed foods : building a new diet quality index
(2022) [Artículo de periódico]The American Heart Association (AHA) has developed the concept of “ideal cardiovascular health” (ICH), a seven-component score, which includes health dietary metrics. Higher ultra-processed foods intake is related with ...