• Aproveitamento da casca de citros na perspectiva de alimentos : prospecção da atividade antibacteriana 

      Gerhardt, Carin; Wiest, Jose Maria; Girolometto, Giovani; Silva, Magnolia Aparecida Silva da; Weschenfelder, Simone (2012) [Artigo de periódico]
      Os citros são as frutas mais produzidas e consumidas no mundo. O Brasil ocupa primeiro lugar na produção mundial e na exportação de suco de laranja, sendo o Estado do Rio Grande do Sul um importante produtor. Ao longo do ...
    • Fine-tuning of functional and structural properties of Ca(II)-alginate beads containing artichoke waste extracts 

      Zazzali , Ignacio; Jaramillo, Gabriela; Gabilondo, Julieta; Mallmann, Luana Peixoto; Rodrigues, Eliseu; Perullini, Mercedes; Santagapita, Patricio R. (2022) [Artigo de periódico]
      Artichoke harvest waste is rich in phenolic compounds, which we retrieved with green extractions to exploit this otherwise undervalued material. Here, to protect these labile compounds, we encapsulated the extract into ...
    • Type C botulism in swine fed on restaurant waste 

      Raymundo, Djeison Lutier; Gomes, Danilo Carloto; Boabaid, Fabiana M.; Colodel, Edson Moleta; Schmitz, Milene; Corrêa, André Mendes Ribeiro; Dutra, Iveraldo dos Santos; Driemeier, David (2012) [Artigo de periódico]
      The p aper addresses the epidemiologic data of the death of pigs during the period of 2002 to 2009 following the ingestion of botulinum neurotoxin type C. This neurotoxin was present in food residues originating from ...