Navegação Ciências Agrárias por Assunto "Resíduo agro-industrial"
Resultados 1-4 de 4
-
Biotechnological production of galactooligosaccharides (GOS) using porungo cheese whey
(2022) [Artigo de periódico]The bioconversion of porungo cheese whey into galactooligosaccharides (GOS) was investigated using immobilized β-galactosidase in batch system. Two enzymatic immobilization strategies were tested for optima pH and temperature ... -
Decomposição de resíduos de agroindústria fumageira no solo
(2013) [Artigo de periódico] -
Porungo cheese whey : β-galactosidase production, characterization and lactose hydrolysis
(2021) [Artigo de periódico]This study evaluated the lactose hydrolysis by immobilized β-galactosidase, which was produced by Kluyveromyces marxianus using porungo cheese whey as substrate. Initially, the yeast was cultivated in porungo cheese medium ... -
Viabilidade do uso de resíduos da agroindústria coureiro-calçadista no solo
(2011) [Artigo de periódico]As indústrias couro-calçadistas geram grandes quantidades de resíduos que contém cromo, produto utilizado no curtimento do couro. Para avaliar os efeitos de três aplicações de lodo de curtume (LC), resíduo de rebaixadeira ...