Navegação Ciências Agrárias por Assunto "Avicultura"
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Classificação de Escherichia coli patogênica aviária (APEC) e de Escherichia coli uropatogênica (UPEC) em grupos filogenéticos e associação com a patogenicidade in vivo
(2017) [Artigo de periódico]Background: Avian pathogenic E. coli (APEC) and uropathogenic E. coli (UPEC) are responsible, respectively, for avian colibacillosis and for 80% of urinary tract infections in humans. E. coli control is difficult due to ... -
Detecção dos genes codificantes da toxina CDT, e pesquisa de fatores que influenciam na produção de hemolisinas em amostras de Campylobacter jejuni de origem avícola
(2015) [Artigo de periódico]Membros termofílicos do gênero Campylobacter são reconhecidos como importantes enteropatógenos para o ser humano e animais. A grande diversidade ecológica destes micro-organismos em diferentes habitats tais como água, ... -
Detection of virulence-associated genes in Salmonella Enteritidis isolates from chicken in South of Brazil
(2013) [Artigo de periódico]Salmonella spp. are considered the main agents of foodborne disease and Salmonella Enteritidis is one of the most frequently isolated serovars worldwide. The virulence of Salmonella spp. and their interaction with the host ... -
Determination of apparent metabolizable energy of crude glycerin in broilers chickens
(2011) [Artigo de periódico]The objective of the experiment was to determine the Apparent Metabolizable Energy corrected for nitrogen (AMEn) of a glycerin product derived from biodiesel production for broilers. A number of 35 male Ross 308 broilers, ... -
Diets formulated on total or digestible amino acid basis with different energy levels and physical form on broiler performance
(2005) [Artigo de periódico]We studied the effects of two different systems of expressing amino acid requirements (total TAA or digestible DAA), two energy levels (2,900 or 3,200 kcal of ME/kg) and two physical forms (mash or pellet) on the ... -
Different sodium levels and electrolyte balances in pre-starter diets for broilers
(2004) [Artigo de periódico] -
Effect of energy levels of diets formulated on total or digestible amino acid basis on broiler performance
(2004) [Artigo de periódico]This study was conducted to evaluate the performance and carcass and breast yields of broilers fed two different energy levels (3,200 or 2,900 kcal ME/kg) and two ways of expressing amino acid requirements (total -TAA or ... -
Effect of vitamin E levels on the cell-mediated immunity of broilers vaccinated against coccidiosis
(2011) [Artigo de periódico]Studies on the relationships between animal nutrition and immunity have sought reliable methodologies to measure responses. Cellmediated immune response is similarly studied in humans. The cutaneous basophil hypersensitivity ... -
Feeding different levels of vitamin E and selenium has no effect on serum immunoglobulin Y (IgY) production by layers vaccinated against Escherichia coli and avian encephalomyelitis virus
(2007) [Artigo de periódico]Os efeitos da suplementação de vitamina E e Selênio (Se) na imunidade de galinhas vacinadas contra uma mistura de 6 sorotipos patogênicos de Escherichia coli (EC) e o vírus da encefalomielite aviária (VEA) foram estudados. ... -
Hatching distribution of eggs varying in weight and breeder age
(2005) [Artigo de periódico] -
Influência da restrição de água e ração durante a fase pré-inicial no desempenho de frangos de corte até os 42 dias de idade
(2007) [Artigo de periódico]Dois experimentos foram conduzidos para avaliar a influência da restrição de água e ração durante a fase préinicial no desempenho de frangos de corte e no desenvolvimento dos órgãos (coração, fígado, moela e intestinos). ... -
Nutrient balance of layers fed diets with different calcium levels and the inclusion of phytase and/or sodium butyrate
(2011) [Artigo de periódico]In this study, Hisex Brown layers in lay were evaluated between 40 and 44 weeks of age to evaluate the inclusion of bacterial phytase (Ph) and sodium butyrate (SB) to diets containing different calcium levels (CaL). ... -
Performance comparison between broilers positive and negative for antibodies against the chicken anemia virus
(2003) [Artigo de periódico]The chicken anemia virus (CAV) is present in virtually every country investigated, Brazil including. The aim of this study was to determine what the difference in performance is between positive (progeny of breeders ... -
Qualidade de ovos de produção orgânica ao longo de cinquenta semanas de postura
(2021) [Artigo de periódico]Atualmente, a produção de ovos em sistemas alternativos vem crescendo, porém não há informações relativas aos seus critérios de qualidade. Com o objetivo de analisar características físico-químicas de ovos orgânicos, ... -
Quantification of biofilm production on polystyrene by listeria, Escherichia coli and Staphylococcus aureus n isolated from a poultry slaughterhouse
(2010) [Artigo de periódico]This study assessed biofilm formation on polystyrene by Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, L. welshimeri and Escherichia coli, isolated from a slaughtering plant, grown on tryptic soy broth (TSB) using different ... -
Suplementação de vitaminas e minerais orgânicos e sua ação sobre a imunocompetência de frangos de corte submetidos a estresse por calor
(2008) [Artigo de periódico]Estudou-se o efeito de dietas suplementadas com vitaminas C e E e com minerais orgânicos Zn e Se sobre parâmetros imunológicos de frangos de corte de 1 a 35 dias de idade submetidos a estresse cíclico por calor (25 a 32oC). ... -
Yield and carcass composition of broilers fed with diets based on the concept of crude protein or ideal protein
(2004) [Artigo de periódico]Two experiments were conducted to evaluate the effect of diets formulated using the criteria of crude protein (CP) and ideal protein (IP) on the yield and carcass composition of male and female broilers. Birds of two ...