Navegação por Autor "Silva, Isabel Cristina Mello da"
Resultados 1-16 de 16
-
Digestibilidade de nutrientes e balanço de Ca e P em suínos recebendo dietas com ácido butírico, fitase e diferentes níveis de cálcio
Machinsky, Taiane Golfetto; Kessler, Alexandre de Mello; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Moraes, Mariana Lemos de; Silva, Isabel Cristina Mello da; Cortés, Maria Esperanza Mayorga (2010) [Artigo de periódico]Estudou-se o uso do ácido butírico (AB) e da fitase em dietas de suínos na fase de crescimento, variando no nível de cálcio. O experimento foi subdivido no tempo em dois períodos de 17 dias, sendo três de adaptação e 14 ... -
Efeito da restrição hídrica e dos níveis de sódio da água de bebida na primeira semana de vida sobre o desempenho futuro de frangos de corte
Moraes, Mariana Lemos de; Kessler, Alexandre de Mello; Penz Junior, Antonio Mario; Castro, Emilio Eduardo Cura; Arnaiz, Valentino; Silva, Isabel Cristina Mello da (2006) [Resumo publicado em evento] -
Efeito do butirato de sódio na dieta sobre a resposta imune de frangos de corte submetidos a desafio imunológico
Marcolla, Camila Schultz; Kessler, Alexandre de Mello; Silva, Isabel Cristina Mello da; Grandi, Juliana; Vieira, Maitê de Moraes; Gianfelici, Mário Federico (2009) [Resumo publicado em evento] -
Efeito dos níveis de metionina e arginina sobre a imunidade de frangos de corte submetidos a estímulos imunológicos
Gonçalves, Thomas Aguiar; Rubin, Lauricio Librelotto; Trevizan, Luciano; Silva, Isabel Cristina Mello da; Raber, Marcos Roberto (2006) [Resumo publicado em evento] -
Efeitos da adição de fitase e butirato de sódio em dietas com diferentes níveis de cálcio para poedeiras semi-pesadas.
Grandi, Juliana; Kessler, Alexandre de Mello; Silva, Isabel Cristina Mello da; Vieira, Maitê de Moraes; Kunrath, Marco Antônio (2009) [Resumo publicado em evento] -
Effect of different dietary concentrations of amino acids on the performance of two different broiler strains
Ebling, Patricia Diniz; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Trevizan, Luciano; Silva, Isabel Cristina Mello da; Kessler, Alexandre de Mello; Rubin, Lauricio Librelotto (2013) [Artigo de periódico]Four Nutritional Programs (NP) used in the Brazilian poultry industry were tested in two broiler strains (Cobb 500 and Ross 308). NP varied in the concentrations of their main essential amino acids (AA) and were classified ... -
Effect of vitamin E levels on the cell-mediated immunity of broilers vaccinated against coccidiosis
Silva, Isabel Cristina Mello da; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Canal, Cláudio Wageck; Vieira, Maitê de Moraes; Pinheiro, Catia Chilanti; Gonçalves, Thomas Aguiar; Moraes, Mariana Lemos de; Ledur, Vicente Santos (2011) [Artigo de periódico]Studies on the relationships between animal nutrition and immunity have sought reliable methodologies to measure responses. Cellmediated immune response is similarly studied in humans. The cutaneous basophil hypersensitivity ... -
Effects of methionine and arginine dietary levels on the immunity of broiler chickens submitted to immunological stimuli
Rubin, Lauricio Librelotto; Canal, Cláudio Wageck; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Kessler, Alexandre de Mello; Silva, Isabel Cristina Mello da; Trevizan, Luciano; Viola, Teresa Herr; Raber, Marcos Roberto; Gonçalves, Thomas Aguiar; Kras, Rodrigo Vieira (2007) [Artigo de periódico]The present study aimed at assessing the effects of methionine and arginine on the immune response of broiler chickens submitted to immunological stimuli. Three methionine concentrations (0.31, 0.51, and 0.66% from 1 to ... -
Influence of sulfur amino acid levels in diets of broiler chickens submitted to immune stress
Rubin, Lauricio Librelotto; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Canal, Cláudio Wageck; Silva, Isabel Cristina Mello da; Trevizan, Luciano; Vogt, Lilian Kratz; Pereira, Rosecler Alves; Lacerda, Luciana de Almeida (2007) [Artigo de periódico] -
Influência da fonte de selênio (inorgânica ou orgânica) na imunidade de frangos de corte submetidos a estímulo imunológico
Gonçalves, Thomas Aguiar; Silva, Isabel Cristina Mello da; Kessler, Alexandre de Mello; Canal, Cláudio Wageck; Trevizan, Luciano (2007) [Resumo publicado em evento] -
Níveis de cálcio e diferentes ácidos graxos de cadeia curta na dieta de frangos de corte
Halfen, Doris Pereira; Vieira, Maitê de Moraes; Kessler, Alexandre de Mello; Silva, Isabel Cristina Mello da; Viola, Teresa Herr (2007) [Resumo publicado em evento] -
Níveis de vitamina E na dieta de frangos de corte submetidos a estímulo imunológico
Gonçalves, Thomas Aguiar; Silva, Isabel Cristina Mello da; Canal, Cláudio Wageck; Vieira, Maitê de Moraes; Pinheiro, Catia Chilanti; Halfen, Doris Pereira (2008) [Resumo publicado em evento] -
Nutrient balance of layers fed diets with different calcium levels and the inclusion of phytase and/or sodium butyrate
Vieira, Maitê de Moraes; Kessler, Alexandre de Mello; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Silva, Isabel Cristina Mello da; Kunrath, Marco Antônio (2011) [Artigo de periódico]In this study, Hisex Brown layers in lay were evaluated between 40 and 44 weeks of age to evaluate the inclusion of bacterial phytase (Ph) and sodium butyrate (SB) to diets containing different calcium levels (CaL). ... -
Resposta imune e desempenho de frangos de corte submetidos a variações dietéticas de vitamina E e selênio
Silva, Isabel Cristina Mello da (2009) [Tese]Com o objetivo de estudar a resposta imune em frangos de corte, foram realizados dois experimentos (EXP). No EXP1, níveis e fontes de selênio (inorgânica= SeFI e orgânica=SeFO) foram testados na ração de frangos de corte: ... -
The impact of organic and inorganic selenium on the immune system of growing broilers submitted to immune stimulation and heat stress
Silva, Isabel Cristina Mello da; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Canal, Cláudio Wageck; Trevizan, Luciano; Macagnan, Marisa; Gonçalves, Thomas Aguiar; Hlavac, Nicole Regina Capacchi; Almeida, Laura Lopes de; Pereira, Rosecler Alves (2010) [Artigo de periódico]One to 42-d-old (432) female broilers were fed different levels of inorganic selenium (ISe) and organic selenium (OSe), according to the following treatments: (1) 0.3 mg ISe; (2) 0.3 mg ISe + 0.2 mg OSe; (3) 0.5 mg ISe and ... -
The influence of crude protein level in the basal diet on the determination of lysine requirements for broiler performance and part yields
Viola, Teresa Herr; Kessler, Alexandre de Mello; Ribeiro, Andrea Machado Leal; Silva, Isabel Cristina Mello da; Kras, Rodrigo Vieira (2009) [Artigo de periódico]